Arrangementer

Festlig dimission på Det Blå Gymnasium. Auditoriet var fyldt med glade studenter med blå huer, og bagved dem sad mange stolte forældre og lyttede med,...

Jubilarsamlinger på Business College Syd – Det Blå Gymnasium. I en del år har skolen haft den glæde at kunne arrangere jubilarsamlinger (25 år) for...

Mikkel, Peter, Søren og Nicolaj og deres klasse på Det Blå Gymnasium var tirsdag inviteret til Christiansborg, da de har vundet en filmkonkurrence,...

En busfuld elever med tysk i 1.-2. og 3.g var sammen med tre af deres tysklærere på tur til Berlin for at få sprog og tysk kultur ind under huden.

 

Få hjælp til at vurdere om Det Blå Gymnasium og hhx er det rigtige for din teenager.

Nathalie og Kenneth fortsætter direkte på en videregående uddannelse efter studentereksamen på Det Blå Gymnasium.

Festlig dimission

Festlig dimission

Herefter fulgte rektor Dorthe Milling Stjernholm, der kunne berette om tre begivenhedsrige år, som er blevet til en oplevelse for livet for de studerende. Direktør Torben Lindvang, Auto Lindvang, holdt dimittendtalen. Hans budskab var, at studenterne skulle gribe de muligheder, der byder sig. Desuden fik særligt pigerne en kærlig opsang med på vejen om mulighederne i erhvervslivet og de mange topposter, der venter på dem. 

Et nyt kapitel begynder

Elevrådsformand Emilie  Fønsskov Sahl lagde i sin tale vægt på, at et nyt kapitel begynder: ”Gymnasietiden er en milepæl, hvor vi har udviklet os til selvstændige mennesker, som er klar og nogenlunde forberedt på fremtiden, og hvad den vil byde på. Den ny tid, vi går i møde, er skræmmende, men det er vigtigt, at vi holder fast i vores gå-på-mod, for vi har hele verden liggende for vores fødder. Vi er klar til at slå os, og vi er klar til at rejse os igen som klogere mennesker.” Til sidst takkede Emilie skolen og underviserne for at have hjulpet studenterne gennem deres rejse.

Per Nielsen stod for det musikalske indslag inden uddelingen af eksamensbeviser til 138 dimittender og legater til 21 dimittender, hvoraf nogle var tidligere elever fra Det Blå Gymnasium.

Uddeling af legater til 21 nuværende og tidligere dimittender

Traditionen tro blev der uddelt legater til de elever, der har gjort noget særligt i løbet af gymnasietiden. Her handler det ikke nødvendigvis om at haveopnået de højeste karakterer, men i lige så høj grad om at være det hele menneske. Ligeledes blev der uddelt legater til tidligere dimittender, der er på vej ud i verden på studieophold.

Fonde, virksomheder og foreninger uddelte i alt 123.000 kr. til de glade modtagere. Fonden for HK Samuelsen Shipping & International Spedition, Anne Marie & Jørgen Jensens legat, Sydbank, Jytte og Eilif Ølgaard Frederiksens legat for handelsstuderende, Jyske Bank, Ernst & Young, Danske Bank, HK Sydjylland og Business College Syds Personaleforening var blandt de glade givere.

Den højtidelige dag blev krydret med flere gode sange. Den sidste – af Kim Larsen – passede rigtig godt til lejligheden – ”De smukke unge mennesker”.

Efter uddeling af eksamensbeviser og legater var der afslutning med en lille reception for studenterne og deres familier.

Legatmodtagere

Fonden for H.K. Samuelsen Shipping & International Spedition uddelte legater på 10.000 kr. til Caroline Marie Klaris, Laurids Christensen og Maria Sandholdt Johannsen, der alle har søgt om optagelse på et universitet i udlandet.

Dimittenderne Ida Sandholdt, Jacob Fenger Kjær, Kasper Hansen, Kevin Henriksen, Shanna Hallenslev, Trine Carstensen og Laura Kryhlmann Iversen modtog et legat på 5000 kr. fra Jytte og Eilif Ølgaard Frederiksens legat for handelsstuderende til et praktikophold i en virksomhed i udlandet i Tyskland, mens Fie Amalie Brüssow modtog Sydbank Fondens Rejselegat til et praktikophold i London.

Tidligere dimittender fra Det Blå Gymnasium Rasmus Bruun, Michael Gehrt-Schmidt, Anne Sofie Strand og Pernille Bødker Meyer modtog alle 10.000 kr. fra Jytte og Eilif Ølgaard Frederiksens legat for handelsstuderende. Legaterne skal ligeledes bruges til studieophold i udlandet.

Anne Marie og Jørgen Jensens legat uddelte 3000 kr. til en flittig og dygtig elev. Prisen gik til dimittend Nicolai Emil Keller.

HK Sydjylland uddelte 2000 kr. for titlen som ”Skolens bedste kammerat”. Prisen gik til dimittend Nicolaj Madsen Thiesen fordi han altid har bidraget til den gode stemning i klassen og taget hånd om andre.

Danske Bank uddelte et legat på 1000 kr. til en dygtig dimittend, Oliver Bjørnlund van der Meer.

Jyske Bank uddelte et legat på 500 kr. til en meget engageret dimittend, Kathrine Kindberg.

Ernst & Young uddelte et legat på 500 kr. til dimittend Maria Fisker Krogh, for sit særlige overskud og engagement og Personaleforeningen uddelte et legat på 1000 kr. til en elev, der har haft fokus på det sociale liv på skolen. Legatet gik til dimittend Thomas Christensen.