Arrangementer

Oplev Sydjyllands største eSportmesse den 26. oktober kl. 10-18 2019 i Sønderborg

Business College Syd er udnævnt til UNESCO Verdensmålskole

Eleverne stortrives på Det Blå Gymnasium viser en netop offentliggjort trivselsmåling.

Velkommen til 150 nye elever i 1.g. på Det Blå Gymnasium, som efter 2 introdage nu er i gang med såvel nye som kendte fag.

Mikkel, Peter, Søren og Nicolaj og deres klasse på Det Blå Gymnasium var tirsdag inviteret til Christiansborg, da de har vundet en filmkonkurrence,...

En busfuld elever med tysk i 1.-2. og 3.g var sammen med tre af deres tysklærere på tur til Berlin for at få sprog og tysk kultur ind under huden.

 

Få hjælp til at vurdere om Det Blå Gymnasium og hhx er det rigtige for din teenager.

Nathalie og Kenneth fortsætter direkte på en videregående uddannelse efter studentereksamen på Det Blå Gymnasium.

På med huen og fuld fart frem

På med huen og fuld fart frem


Spørger man en nyudsprunget student, hvad han eller hun skal efter sommerferien, er der stor chance for, at vedkommende vil tage et sabbatår for at tjene nogen penge og rejse verden rundt. 

Blandt dem som derimod holder snuden i sporet og fortsætter direkte på en videregående uddannelse er Nathalie og Kenneth fra Det Blå Gymnasium i Sønderborg. 
I den røde sofa i gymnasiets smukke gamle bibliotek kommer de for at tage en kort pause fra den ekstatiske stemning ude i foyeren blandt studenter, familie og venner. 

Nathalie ankommer først. Hun er blevet optaget på uddannelsen i Politik og Økonomi, som man udelukkende kan studere på Aarhus Universitet. 
Og hvorfor har hun så valgt at fortsætte direkte på en videregående uddannelse? 

”Når først man er godt i gang, så er der jo ingen grund til at stoppe op. Jeg vil gerne være færdig med at læse, og er man først et år væk fra studierne, er det ikke så nemt at komme tilbage igen. ”.
Mens vi venter på Kenneth, vil vi også gerne høre, hvad der har været det bedste for Nathalie ved de 3 år på Det Blå Gymnasium?

”Sammenholdet! Både i klassen, men vi er især fire veninder, som allerede i 1.G fandt sammen. Det skete over en middag hjemme hos en af os, og nu er vi venner for livet.”

Nu kommer Kenneth ind i biblioteket og sætter sig med stort smil tæt ned ved siden af Nathalie. Ud over at være klassekammerater, er de nemlig også kærester. Det startede på en studietur til Firenze i 2.G, og efter sommerferien flytter de sammen til Aarhus. I første omgang skal de bo hver for sig, men måske om et år vil de lede efter noget at bo i sammen. 

Kenneth har allerede fundet et kollegieværelse, da han er Team Danmark-studerende og træner til at kvalificere sig til OL i laserjolle i 2020. Samtidig skal han starte på uddannelsen til finansbachelor, for han vil være revisor. 
”Jeg ved hvad jeg vil og er slet ikke skoletræt. Så hvorfor skulle jeg tage en pause og vente med at læse videre?”

Nu kalder solskinnet på de to studenter, så vi takker dem for deres tid og ønsker dem nogle festlige dage, når de skal ud og køre med deres klassekammerater, danse om springvandet på torvet i Sønderborg og endelig til dimissionen modtage deres eksamensbevis.