Det Blå Gymnasium

Business College Syd og Broager Skole sætter eSport på skoleskemaet

Business College Syd og Broager Skole sætter eSport på skoleskemaet

Temadagen handlede om at lære kommunikation, samarbejde og digital dannelse ved at at spille computerspil sammen. Dagen bød dog også på udendørs fysiske aktiviteter, hvor der bl.a. blev spillet en avanceret form for høvdingebold med fokus på at forbedre teamwork gennem tydelig rollefordeling. Der blev også arbejdet med at udvikle elevernes sportsånd, så de husker at både rose hinanden, når det går godt, og give et klap på skulderen, hvis spillet ikke er gået helt efter planen.

”Det har været en dag med en rigtig god stemning og både store og små jubelscener. Eleverne har forstået at spille sammen, selvom der var både erfarne og nybegyndere mellem hinanden. Alle fik noget ud af det og lærte noget,” fortæller underviser Hjalte Brautsch fra Business College Syd.

Gaming og eSport er en stor del af et stigende antal børn og unges hverdag, og derfor inviterer Business College Syd Sønderborg Kommunes grundskoler til undervisningsforløb og andre læringsaktiviteter om og med udgangspunkt i gaming og eSport. Al undervisning planlægges i et tæt samarbejde med lærerne fra grundskolen for at sikre at aktiviteterne passer til de elever, der kommer på besøg, og opfylder målene for hvad de skal lære. Indtil videre har Broager Skole, Lyrskovskolen og 10eren taget imod dette tilbud og i efteråret er der tilrettelagt et valgfag i eSport for elever i 7.-9. klasse på Augustenborg Skole.  

”Vi har indrettet topmoderne faciliteter til gaming og gjort os en masse erfaringer med at inddrage det i undervisningen af vores egne elever, og det vil vi gerne dele med grundskolerne i Sønderborg Kommune,” slutter  direktør Bente Esbensen Jensen fra Business College Syd.

Læs brochure om eSport på din skole