Artikler
Elever vinder Folketingets filmkonkurrence

Elever vinder Folketingets filmkonkurrence

 

Stem! Det er det kontante navn på filmen, som har vundet Folketingets EU-Oplysnings filmkonkurrence op til europaparlamentsvalget. Filmen er indsendt som led i et digitaliserigsprojekt for elever i 1.g og her vandt de 4 drenge fra Det Blå Gymnasium, og sejren udløste en tur til Hovedstaden for hele klassen.

I filmen møder vi Tommy, der assisteret af PowerPoint-navigatøren Alan, guider seeren og på syngende sønderjysk minder om, hvorfor det er vigtigt, man stemmer.

Holdet bag vinderfilmen hedder Søren Knudsen, Peter Andersen, Nicolaj Christensen og Mikkel Wrang, og de går alle i 1.G på det Blå Gymnasium. De fortæller, at det har været både spændende og sjovt at arbejde med EU-stoffet på en ny måde:

”Det har været meget intenst, men også rigtigt sjovt. Vi var chokererede over, at der er så relativt få unge, der stemmer. Det siger jo noget om, hvor vigtigt det her emne er at sætte fokus på,” siger Peter Andersen.

Vinder på humor

Der er blevet indsendt flere en 100 forskellige film fra ungdomsuddannelser landet over, af dem har en jury bestående af både film- og EU-kyndige udvalgt tre finalister, og endelig har Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, udpeget vinderfilmen. Det er især filmens brug af humor, som har imponeret både juryen og Pia Kjærsgaard.

”Filmen bruger humor på en god måde, og den har potentiale til at nå målgrupper, som ikke normalt interesserer sig for EU-spørgsmål. Det er derfor, den vinder” siger formand for Folketinget, Pia Kjærsgaard.

Og lige netop humor har også været omdrejningspunktet for gruppens arbejde med filmen. De har nemlig forsøgt at lave en film, som de gerne selv ville se.

”Vi har prøvet et skabe et højt tempo og en hurtig rytme i filmen, hvor vi ofte skifter kameravinkel for at gøre det underholdende at se på. Vi laver også mange overdrivelser både i indholdet og i udtrykket i filmen i et forsøg på at behandle et relativt seriøst emne med noget humor,” siger Mikkel Wrang.

Forholder sig hele tiden til videomediet

Filmkonkurrencen er lavet som en del af et undervisningsforløb, som Folketingets EU-Oplysning har produceret og stillet til rådighed. Her er eleverne både blevet klædt på til videoproduktion, slagkraft på de sociale medier, ligesom de er blevet udstyret med viden om EU, institutionerne og europaparlamentsvalget.

”De har været glade for at arbejde på den her måde. De har både haft det rigtigt sjovt, men man kan også mærke, at der er sket en læring. De forholder sig jo hele tiden til videomediet, så det er oplagt at inddrage det, og det kreative input har helt klart virket positivt på eleverne,” siger Ida Jacobsen, der underviser i informatik på det Blå Gymnasium.

Førstepræmien har udløst en tur til København for hele klassen med kåring på Christiansborg og frokost i Folketingets restaurant, Snapsetinget.

Se filmen her https://www.eu.dk/da/nyheder/2019/5/filmkonkurrence