Jeg valgte hhx...

Nye fag var det boost, jeg havde brug for efter folkeskolen

Hvornår gik du på handelsgymnasiet?
Jeg startede på handelsskolen i sommeren 2007 og fik den blå hue 3 år senere i 2010. Min studieretning havde fokus på afsætning og virksomhedsøkonomi.

Hvorfor valgte du handelsgymnasiet?
Jeg har altid haft mange drømme om, hvad jeg gerne ville arbejde med, når jeg en gang blev voksen. Handelsgymnasiets mange muligheder kombineret med en række nye fag, som man ikke på forhånd havde kendskab til, var det perfekte valg for mig, hvilket jeg stadig mener den dag i dag.

Var du den første i familien eller er der en tradition i familien?
Mine forældre har ikke en studenterhue, men mine to storesøstre har. Den ene fra STX og den anden fra HHX.

Hvad var det bedste fra din gymnasietid?

Det bedste var helt sikkert, at man mødte nogle fantastiske mennesker, som stadig den dag i dag er en stor del af mit liv.

Hvilke fag gjorde en forskel for dig?
Fag som virksomhedsøkonomi, international økonomi, afsætning, erhvervsret og psykologi gjorde skolegangen anderledes og interessant, hvilket var det boost, jeg havde brug for. Jeg fandt nogle nye styrker og svagheder, men især styrker hos mig selv, som jeg ikke tidligere vidste jeg havde.

Hvad har du brug hhx til?
Jeg har brugt HHX uddannelsen til at komme ind på jurastudiet på Aarhus Universitet, hvor jeg blev færdiguddannet jurist i juni 2017. Da jeg var færdiguddannet flyttede jeg sammen med min kæreste og vores søn tilbage til Sønderborg, hvor jeg i skrivende stund er i gang med at videreuddanne mig som advokat.

Camilla Frederiksen

Kontakt

Dorthe Milling Stjernholm Rektor Det Blå Gymnasium Tlf. 7342 5555 dms@bcsyd.dk
Charlotte Christensen Uddannelsessekretær Tlf. 7342 5556 cc@bcsyd.dk