Studieretninger

Studieretninger

På Det Blå Gymnasium er der 6 studieretninger, som du kan vælge imellem, alt efter hvad du interesserer dig for og drømmer om at blive.

Valg af studieretning

En lang række fag er de samme uanset studieretning, men fokus i fagene, projekter m.m. vil være forskelligt alt efter hvilken retning du vælger. 

Husk at,

 • Hvis du ikke ved, hvilken studieretning du skal vælge, så starter gymnasiet med 3 måneders grundforløb, hvor du stifter bekendtskab med alle fagene, og først derefter skal du endeligt vælge studieretning.
 • Hvilken studieretning du vælger, har ikke betydning for, om dine fag på de rette niveauer opfylder et specifikt adgangskrav til en videregående uddannelse.
 • Uanset studieretning giver en studentereksamen fra Det Blå Gymnasium adgang til de videregående uddannelser på akademier, professionshøjskoler og universiteter - bare du opfylder de specifikke adgangskrav!


De 6 studieretninger

 • Business Economics
  Vil du gerne være med til at anvende matematik i praksis og vil du gerne lære at koble de økonomiske fag og matematik? Så er studieretningen Business Economics perfekt for dig!
 • Economics & IT
  Drømmer du om at arbejde med programmering, design af hjemmesider, spil og apps? Synes du digitaliseringen af samfundet er interessant? Og vil du gerne arbejde med at udvikle en virksomheds IT-strategi? Så er studieretningen Economics & IT lige noget for dig!
 • Leadership
  Drømmer du om at drive en virksomhed? Hvilken rolle spiller virksomhedens økonomi for positionen på markedet? Hvilken betydning har virksomhedens marketing? Synes du, at der er spændende spørgsmål, så er studieretningen Leadership noget for dig!
 • Innovation
  Drømmer du om at kunne iværksætte initiativer både som selvstændig og i eksisterende virksomheder? Så er Innovation noget for dig. Du får værktøjerne til at udvikle, planlægge og markedsføre dine idéer, og du træner dine færdigheder i projekter med lokale virksomheder og startups.
 • International Business
  Interesserer du dig for samfundsfaglige og økonomiske problemstillinger? Synes du, at international handel, kulturforskelle og internationale forhold i det hele taget lyder spændende? Så er International Business noget for dig!
 • International Communication
  Drømmer du om at arbejde med sprog og kultur, eller drømmer du om at bo og arbejde i udlandet? Er du til sprog og vil anvende din kunnen og viden i virksomheder i ind- og udland? Så er studieretningen International Communication noget for dig!

 

Optagelse.dk

Få hjælp til at søge ungdomsuddannelse via www.optagelse.dk.

Se instruktionsvideo